Henk van Duin

In 1983 begon ik met aikido en ondertussen geef ik al sinds 1990 met veel passie en plezier les in aikido. Met aandacht voor het lijf, leren soepeler te worden, sterker, rustiger. Meditatie en stretching waren vaste onderdelen en zijn dat sindsdien gebleven. Aikido wordt soms wel “moving zen”, misschien iets teveel eer, maar bewegen met aandacht is het zeker en een martial art beoefenen zonder in het hier-en-nu te zijn is onmogelijk. Het heeft me nooit meer losgelaten en in al mijn verdere werkzaamheden als leraar, coach, trainer en therapeut kreeg het steeds weer een nieuwe plek.
Er zijn genoeg mensen die geen interesse hebben in vechtkunst, maar wel in de vreedzame wijze waarop binnen aikido met conflicten wordt omgegaan. Én ….. in aikido als bewegingsleer.
Aiki-Fit is een vrije vorm van ‘aikido’, waarin op speelse wijze alles wat ik door de jaren heen geleerd heb combineer en zo allerlei facetten aan bod laat komen rondom meditatie, rondom het spel van (tegen)kracht en meebewegen, rondom goed gecenterd , geaard en ontspannen te blijven, rondom valbreken- opdat je niets breekt als je valt- rondom rollen én….. weer opstaan.
Kortom, zeer veelzijdig. Niks saai en geestdodend met apparaten in de weer, of statisch allerlei houdingen proberen, maar bewust worden van je lijf, het prikkelen, uitdagen en levendiger maken, krachtiger en soepeler, alleen en voor jezelf maar ook in samenspel met anderen.
Kom langs en doe mee!

Wil je meer over mij weten: klik hier